Kina

17 June, 2011

2011-06-13

Hej.

Den första av förmodligen flera Kina betraktelser som kommer postas här när jag har tillgång till bloggvärlden.

Jag befinner mig av olika anledningar i Kina. Eller i västmänniskans affärskina om man ska vara precis. För att säga att Kina är ett land är som att säga att ben i maten inte förekommer, för det gör det.

Jo men jag är en bortskämd jävel som åker med styvfarsan till Kina där han jobbar som chef/uppstartare/lärare/allmänn god snubbe på ett svensk företag som startar upp i kina. Det gör att vi just nu sitter i en lyxig launch högst upp i en skrapa i staden Ningbo 3 timmar från Shanghai. Dricker “gratis” vitt. Ningbo är en liten stad på 5 miljoner med extremt mycket skyskrapor och nyrika kineser. Västsnubbarna åker hit för att hjälpa kineserna med sina företag eller jobbar för västerlänska företag som vill utnyttja energin här. Och tjejerna. Äldre västsnubbar skaffar så kallade 23 åringar. Kinesiska unga tjejer som utnyttjar gubbarna för deras pengar. Allt medan den jämnåriga personalen tittar på. Det roligaste är att kinestjejerna alla ser ut som förvuxna 15-åringar som egentligen är 25. Dessutom fick den äldsta fulaste amerikanen den fulaste kinestjejen. Hans lott så att säga. Dessutom antar alla att jag är min styvfarsas dejt. Säger en hel del om väst i Kina.

Varför är jag här?

Jag har aldrig varit i Asien förut och min styvfar ville visa mig. Jag har sett ett par Asien och känner mig kluven. Jävligt kluven. Mest inför väst.

Nu kom en vit kille med magväska a ’93 in. Måste vara en skandinav. Med tillhörande kinesiska.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: